Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

StumedlazOltecu

18. 12. 2010 19:46
Pan Šmuclere,

ono je   hodně povolaných a málo vyvolených..

0 0
možnosti
DS

DanSed

18. 12. 2010 19:30
Pane Šmuclere

Jaký postoj zaujmete k evidentnímu porušení programu TOP09 v oblasti daňové a důchodové reformy? V programu má TOP09 zachování odvodů do průběžného pilíře důchodového zabezpečení ve výši 28% a dobrovolný opt-out. při současném vlastním spoření. Místo toho ministr Drábek na radu poradce Foltýna, dřívějšího ředitele Kellnerova Penzijního fondu České pojišťovny, a na radu pana Bezděka, dnešního ředitele Kellnerovy slovenské pobočky Generali, navrhl snížení příjmu důchodového účtu o 110 mld. Kč ročně (polovina toho, co se na starobních důchodech vyplatí) díky snížení odvodů zaměstnavatelů a povinnému vyvedení peněz do soukromých fondů. Přitom to evidentně není ústupek koaličním partnerům, protože ti to v programech taky neměli. Není to další potenciální zdroj korupčního jednání? Co s tím?

 

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 20:13
Re: Pane Šmuclere

Tomu vůbec nerozumím, tak do toho nemluvím. Mě zajímá, aby se rozjela reforma zdravotnictví. Tam se to ne a ne rozjet ale panu ministrovi držím palce, aby se to systémově pohlo (redukce fixních nákladů, ceny léčiv, struktura bezplatné péče atd.)

0 0
možnosti
MS

modrá sardinka

18. 12. 2010 19:25
hahaha

Kurnik, kdyby byl býval pan Šmucler v politice, to by to klapalo ;-D

0 0
možnosti
E

expat47

18. 12. 2010 19:30
Re: hahaha

.....možná by už s tebe byla dnes "zelená velryba"......

0 0
možnosti
RP

Radka Pošta

18. 12. 2010 19:07
Myslím že

celý národ je zvědavý, jak se strany a vláda ke kauze postaví.... Ono do voleb je ještě daleko a opozice se zatím schovává za odborářské bosy apod. Na můj vkus je zase až tak není vidět. Takže volič brzy zapomene a u předvolebních debat se sice kauzy připomínají, ale málokdo podobné debaty poslouchá... Takže padnou nějaké hlavy a všechno půjde dál jako dříve. Ráda bych aby právě z nově vzniklých stran přišlo jasné rezimé. Právě oni mají teď největší páky, jak umravnit ODSku, která bude zřejmě rychle následovat Zelené a KDU.

0 0
možnosti
L

lennkaa

18. 12. 2010 18:57
pan Šmucler je VĚČNÝ diskutér..

...všechno zná, všechno ví, všude byl minimálně dvakrát.

Mám denně miliony věcí k řešení, ale přitom stíhá na několka místech "blogovat".

Čím to asi bude, že?:-/

0 0
možnosti
E

expat47

18. 12. 2010 19:16
Re: pan Šmucler je VĚČNÝ diskutér..

.....a čím trpíš ty kamarád fajka?????????

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

18. 12. 2010 18:56
Ten termín "hlasovací mašinerie" je trefný

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 20:17
Re: Ten termín "hlasovací mašinerie" je trefný

Ano, u nás se to nebere tak, že poslanec má mandát. Stačilo by, myslím, kdyby na základě voleb dostali šéfové stran počet hlasů a ušetřili bychom asi dost peněz... Oni snad poslanci získají na sebevědomí- tím ale nemyslím jednoho či dbva přeběhlíky, kteří jsou pak zase naopak součástí opačné mašinérie. Chce to více informovat o postojích jednotlivých lidí, aby se neschovávali za strany.

0 0
možnosti
F

Furimmerjung

18. 12. 2010 18:02
Ne že by to byla novina...

myslím tím zkorumpovanost naší politiky. Ale když už si vezmu zvracecí sáček k ruce a začtu se do těch článků o chování a vyjadřování jednotlivých aktérů těchto kauz tak se ve mně prostě začne vařit krev tak, že se musím jít někam vyřvat (nejlépe na sport - ale chudáci spolu/proti-hráči). Pane doktora, až budete mít na sále někoho z nich, kdo si za nemalé peníze bude chtít zlepšit frizůru - zašijte jim présím ty prolhané navymáchané držky navždy...děkuji za všechny, kteří odmítají dále a více sponzorovat tento státní nevěstinec.

0 0
možnosti
JS

jansva

18. 12. 2010 17:50
Pan Šmucler je věcný diskutér

Prvně je poukázáno, že ta TOP 09 je strana zvláštní, její představitelé se reprezentují jako ti čistí, noví reformátoři. Přitom jde pouze o recyklované lidi z KDU, US, ODA a v Praze především z ODS. Recyklace není nic, než to slovo znamená. Aby pan Laudát po deseti letech vedení ODS Praha 5, z toho po pěti po boku Jančíka jako starosty kázal čistou víru panu Doc.Svobodovi, nebo MUDr.Šťastnému, to je příklad toho, co bylo hlavním důvodem koalice ODS a ČSSD.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 17:54
Re: Pan Šmucler je věcný diskutér

Přesně tak. Proto je primátorem kolega Svoboda a ne Ing.Tůma. Nejsou v tom pletichy ale kandidatura pana Laudáta jako "nového člověka".

0 0
možnosti
C

chachar58

18. 12. 2010 17:49
Je zvláštní číst, že v tomto státě, je

poměrně hodně slušných lidí, kteří se k penězům dopracovali legální cestou. Přitom v parlamentu je drtivá většina "těch druhých" (asi zde nebudu vypisovat jednotlivé kauzy). Občas to vypadá, že zloděj křičí, chyťte zloděje. Mezi těmi slušnými je mnoho právníků, inteligentních špiček ve státě. Takže mne zaráží, že se z většiny voličů staly "ovce", na které stačí sáhnout do cizí kapsy, vylepit tisíce plakátů, bilboardy a "systém" znovu propustí do parlamentu (senátu) ty, co se "napakovali", až byli zvoleni. Přece není problém zjistit - kolik jsi měl, než jsi šel do politiky a kolik máš dnes (mimo akcie na majitele, ale i tady se dá najít cesta). K tomu ty nadstandartní platy + náhrady (které zdánlivě klesnou, skutečnost bude asi jiná), kde "obyčejný poslanec" bral již před 10 lety to, co dnes požadují Vaši kolegové. Proč tedy né novou stranu, která by přišla se změnou systému(volby, počty senátorů, poslanců). Ono to taky vypadá, že hodně v tom "má prsty" i prezident. A to je vše špatně.

0 0
možnosti
C

chachar58

18. 12. 2010 18:13
Re: Je zvláštní číst, že v tomto státě, je

Ač se teď bavíte na diskusi, na příspěvek se Vám nechce reagovat. Že by Narcis první Václav byl pro Vás Tabu? Ať doplním svou úvahu - president - přímá volba. Senát - rada moudrých tohoto státu, navržena parlamentem a poté zvolena voliči, v počtu max.40 osob. Parlament - co tak sestavit "čistící tým", kde volební strany by musely podat kandidátky nejpozději 90 dnů před volbama. A ten tým (právníci ve věku kolem 40, zástupci bank, zástupci policie..) by provedl "prověrku všech osobností" (žádné manýry STB nebo lustrace) a údaje by byly veřejně přístupné. No a pak by se volilo 101 poslanců (na náš malý stát až moc), kteří by celý mandát byli "v akváriu". Zní to moc jednoduše a už slyším, že by se našly cesty, jak "systém obejít".. Ale prověrky by se týkaly taky nejbližších rodinných příslušníků. Máš konto v Africe? Nejsi vhodný pro demokracii v ČR. Cca něco na způsob p.Bárty (snad mne teď nezklame..). Prostě jednoduchá a transparentní politika..Asi jsem starý a naivní, ale..?

0 0
možnosti
OLP

Ondatroň liška pouště

18. 12. 2010 17:40
mám podobnou zkušenost,...

no, ...

Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik