Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

pidla

20. 1. 2010 10:59
Karma,

taky chci vědět, co vás stále ještě  táhne k TOP 09?

0 0
možnosti
R

rito

20. 1. 2010 11:18
Re: Karma,

Možná láska k dopředu známým záhadám?:-/

0 0
možnosti
JM

JUDr. madqwert

20. 1. 2010 10:40
romane a ted nam jeste rekni, co delas ve strane kalouska?

;-D

0 0
možnosti

Roman Šmucler

20. 1. 2010 10:42
Re: romane a ted nam jeste rekni, co delas ve strane kalouska?

také se někdy divím. Nejde ani tak o pana Kalouska, toho jsem mockrát neviděl, ale u nás v KV kraji to vzali lidovci do svých rukou a nám řekli, ať se do toho nepleteme. Tak se nepleteme a celé to jaksi zůstalo stát na půl cesty. Škoda. I pro pana Kalouska 

0 0
možnosti
JJ

Jay6

20. 1. 2010 10:39
Pojmy jako střední třída jsou pasé.

V Británii se s pojmy jako střední třída rozloučili už před 20 lety.Tato třídní lingvistika patří někam do 19.století či do učebnic Marxismu-leninismu. Inženýři,lékaři a právníci jistě tvoří jakési hodnoty.Stejně jako podnikatelé,živnostníci a řemeslníci.Stejné hodnoty tvoří,ale také zaměstnanci na nižších úrovních a protože jejich množství je prostě větší tak také hodnoty jimi vytvořené jsou větší.Takže lékaři sice tvoří hodnoty,ale bez nižšího zdravotnického personálu by nevytvořili zhola nic.Stejně tak inženýři a architekti by bez dělníků mohli projektovat tak leda domácí boudu pro psa.Projekt,který nikdo nepostaví a nevyrobí je projekt,který žádné hodnoty nepřinese.Žijeme ve společnosti,kde vedle sebe existují nejrůznější povolání a lidé jsou na sobě zcela závislí.Jen někteří si to stále nejsou schopni přiznat a žijí v iluzorním světě tříd,kdy jedni tvoří a druzí spotřebovávají.Nebo se dokonce opájejí svou výjimečností a nadřazují svou práci nad práci jiných.A to je velká chyba!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

20. 1. 2010 10:42
Re: Pojmy jako střední třída jsou pasé.

R^

0 0
možnosti
VH

Totedyne

20. 1. 2010 10:32
antikarma

Strašně moc blábolů Šmuclere. Když stát začne tvrdě šetřit,tak jak doporučujete, tak to právě odnesou ti lékaři a učitelé, které jste zařadil správně do střední třídy. Oni jsou totiž placeni z veřejných prostředeků. Běžné lékařa a učitele nemůže postihnout zvýšené zdanění příjmu nad 1, 2 mil. Kč ročně. A už vůbec to nemůže postihnout ty živnostníky, kterým konkurují hypermarkety.

Někteří z těch, kteří mají vysoké příjmy, mají evidovány firmy v cizině, pokud firmy vyplácejí do ČR odměny, pak se ty odměny daní v ČR. Pokud firma dlouhodobě vyvýjí prodejní činnost v ČR, musí být v ČR evidována alespoň samostatná pobočka firmy. S většinou daňových rájů nemá naše zem uzavřenou dohodu o zamezení dvojiho zdanění.

Dnes při 10% nezaměstananosti minimálně polovina nezaměstnaných by pracovat chtěla, snížením dávek se motivace pracovat nezvýší, sníží se jen koupěschopnost obyvatel.

0 0
možnosti
V

vitara

20. 1. 2010 10:29
Souhlasím!

Pane Šmuclere,naprosto s vámi souhlasím. Bude-li to nadále pokračovat, živnostníci a střední vrstva to odskáčou. Nikoho nezajímá, že tito lidé vytváří hodnoty a třeba živnostníci od státu nic nepožadují,naopak zaměstnávají další lidi a odvádí poplatky a daně. N ezbude,než na stará kolena snad z tohoto státu odejít. 

0 0
možnosti
LB

julie k.

20. 1. 2010 10:20
Hodně štěstí....

Vážený pane Šmuclere,

velmi mě potěšilo, že jste se rozhodl vstoupit do politiky. Myslím si, že dokud si mladí, schopní, úspěšní a čestní lidé neuvědomí, že politika ovliňuje život každého z nás a  záleží  i na nich, v jakém světě budou žít jejich děti, nic se nezmění. Přeji Vám hodně úspěchů a nám naději, že ještě existují lidé, kteří cítí odpovědnost a mají sílu a schopnosti něco změnit.

Tak zlomte vaz!

0 0
možnosti
PB

arrosage

20. 1. 2010 10:19
Přesně

R^

0 0
možnosti
S

Sikin___007

20. 1. 2010 10:15
trefné

R^ až na to, že skutečná střední třída zde takřka neexistuje ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik