Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

20. 12. 2009 15:46
a že zrovna jenom Sudety

Hádám že kdyby se v tom autoatlase objevil historicky správný název Byzancie pro označení jistého území, tak by Turci spustili takový řev, že by se jim musela omluvit celá německá vláda...Ale my se asi ještě omluvíme...

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

20. 12. 2009 16:06
Re: a že zrovna jenom Sudety

R^

0 0
možnosti
SS

Ynhoj

20. 12. 2009 15:27
Sudety

Ten článek je tak trochu napsán hodně v euforii nebo mě to aspoň tak připadá. Historie nás spojuje jak s kelty, Germány tak i se Slovany,ale kdo sjednotil prvotně naši zemi? Byl to paradoxně francký kupec Samo;-D, ať si říká každý co chce,ale Češi mají blíže k Němcům než Slovanům, Moraváci asi zase blíže k těm Slovanům....Tady se kultury mísily a z toho jsme zde my. Sudety.....proč tolik bouře?Byly to, jsou a budou to Sudety....Odsun Němců byl spravedlivý a nerozhodli jsme o tom my....Horší je, že jejich usedlosti jsme alespoň nedokázali udržet ve stavu v jakým je oni museli opustit. Po druhé sv. válce začali Němci makat a Češi "budovat" a jak to dopadlo vidíme dnes....Válka je svinstvo....nekonečné omlouvání a podsouvání už je trochu off topic.Mělo by se dívat do budoucna a nepřehlížet možná nebezpečí blízké budoucnosti, tj. např. islamizace Evropy.Z toho mám větší obavy než ze "Sudet"

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

20. 12. 2009 15:41
Re: Sudety

Tady nejde o nějaké obavy, ale korektní pojmenování událostí. Teorie tlusté čáry bohužel nefunguje. U většiny lidí a potom nastanou problémy z kostlivcemi, jestli chceme nebo nechceme. 

0 0
možnosti
V

vliscak

20. 12. 2009 12:58
Sudety - geomorfologická h

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

20. 12. 2009 12:41
Pěkný článek ,karma

R^Vidím to naporsto stejně

0 0
možnosti
DS

Streit

20. 12. 2009 12:36
Odporné kecy

Je to zákeřně protičeský postoj. Tváří se jako by nic, korektně, moderně, antinacionalisticky, vstřícně k novodobému náboženství integrace, ale podrývá samotnou existenci státu.

Je to jak z Havlovy učebnice. Fuj!

XEUX

V[>-]V

0 0
možnosti
LH

ant.

20. 12. 2009 13:54
...a je tam něco nepravdivého?...

...jak historie tak současnost jsou tam popsány naprosto přesně a objektivně. Podívejte se na nějaké staré fotky ze Sudet před válkou a porovnejte se současností. Dříve kvetoucí vesnice, v každé obchod, několik hospod, kostel, řemeslníci - a nyní?...škoda slov...a kdo myslíte, že bude žít v tomto státě za těch podmínek, které se tu vytváří? Ti schopní a pracovití asi moc dlouho ne...ti v tomto kocourkovském Absurdistánu jsou nyní spíše za své znalosti a snahu trestáni...:-)Rv

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

20. 12. 2009 11:44
názor

Dr. Edvard Beneš (1942): "Slovo ”sudetský”, ”Sudetenland”, ”sudeťák” bude navždy v českých zemích spojeno s nacistickým zvířectvím na nás Češích i na demokratických Němcích prováděných v osudné krizi před a po roce 1938. Musíme se snažit o novou dohodu zbavení se i těch smutných, politicky osudných a pro nás nepřijatelných rekvizit nacistické politiky."

Co se týče odsunu tak ten byl jen správný. Německé obyvatelstvo československých pohraničních oblastí se všeobecně přihlásilo k hitlerovskému nacismu a výraznou měrou přispělo k vypuknutí druhé světové války a byli hlavní příčinou obsazení demokratického státu totalitní nacistickou mocností. Během této války zemřelo 365 000 občanů Československa. To že se při odsunu děla zvěrstva je jen logické, když zde Němci za 6 let zabili většinu čestných a spravedlivých lidí, tak je jasné že je pak vyháněli ti co tu zbyli (nacističtí kolaboranti, partyzáni), navíc je třeba v mnoha případech připočítat pochopitelnou touhu po odplatě...

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 12. 2009 11:38
aspoň už vím koho nebudu volit

Karlovarský kraj má hodně problémů. Vysoká nezaměstnanost, špatné silniční spojení, Lidový dům co chátrá na hlavní třídě, zdevastované nádraží, nemocnice co se má ve městě rušit, a vystavět nová někde u Sokolova.

Jak je vidět TOP09 je nad těmito drobnými problémy povznesena a chce řešit sudetskou otázku. No vlastně hlavně vinu Čechů, vinu Němců na masakrech druhé světové války přechází jednou větou...

O dílčí spoluúčasti německých obyvatel na historickém rozvoji našeho státu se dá polemizovat, rád si o tom přečtu nějaké historické pojednání, zajímavá by byla i beseda s panem Šmuclerem, volit si ovšem poslancem s takovým politickým programem se mi zdá jako nemístný přepych...

0 0
možnosti
M

mlsoun

20. 12. 2009 11:42
Re: aspoň už vím koho nebudu volit

Ale jděte, vy přece máte v tomto jasno už dlouho, rozhodně to nemění tato diskuze... :-)))

0 0
možnosti

jrc

20. 12. 2009 11:32
TOP 09, nebo VIP 09 !

Omlouvám se, ono se mi to nějak plete. Ale ono to bude asi totéž !

0 0
možnosti

jrc

20. 12. 2009 11:09
Co je to TOP 09 ?

Nová schránka pro staré politiky z ODS a ČSL, kteří se podíleli na devastaci naší celkem dobré hospodářské základny. Je to chyba, že jste se k nim přidal. Mnohem výstižnější by bylo označení VIP 09 ! Úpadek a nezaměstnanost, to je výsledek jejich politického působení.

Vychvalovat starou Rakouskou monarchii, nebo poklonkovat Němcům to je ubohá politika VIP 09 ! Jsme Slované a zůstaneme Slovany.

Odsun Němců byl výsledkem II. Světové války. Ve skutečnosti to bylo vyhnání okupantů, kteří tady veřejně vraždili naše lidi.  Hnali je z celé Evropy, né, jen Češi!

Poctivé politiky, kteří budou schopni podpořit naše vlastní hospodářství, kteří budou schopni vyházet neužitečné příživníky a udělat tady pořádek, je potřeba hledat jinde. Ve straně VIP 09, to rozhodně nebude !

0 0
možnosti

Roman Šmucler

20. 12. 2009 11:15
Re: Co je to TOP 09 ?

To, co jsem napsal jsou moje názory. S TOP 09 to nemá, co dělat a ani nevím, co si o tom myslí. To, že TOP 09 vedou víceméně politici z KDU-ČSL nepovažuji osobně za ˇšťastné a stranu to oslabilo. Takových jako já je ale podle voleb menšina a tak nyní mají šanci bývalí členové KDU-ČSL a nyní TOP 09 ukázal, že se poučili.

0 0
možnosti
M

mlsoun

20. 12. 2009 10:49
Většinou jen plky..

Docela by mne zajímalo, kolik z diskutujících má nějaké hlubší vědomosti o té době, třeba zprostředkované rodinou....

Já ano a docela drsné, posléze i osobní...

Ony ty věci zdaleka černobílé nejsou, Češi ale mají máslo na hlavě také a o problému se nemluví a nemluví, protože on vlastně nikdy nebyl, nebyl a nebyl.... To je ovšem zbabělost a nechtějte snad ani slyšewt, jak o tom mluví lidé třeba v Polsku...., leckde jsem tam mohl poměrně úspěšně předstírat, že jsem Polák a to pak slyšíte věci o Češích, bohužel mají z velké části pravdu....

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik