Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Apodemus

27. 1. 2011 17:45
hehe, je legrace jak se dutolebove raduji

jak se zrusi luzka a ti vyderacsti doktori budou bez prace. Co si neuvedomuji ji to, ze to zhorsi peci v prve rade pro ne, prodlouzi se cekaci doby na operace a lide budou chodit po operacich na druhy den domu, protoze pro ne nebudou luzka. A pak budou ve sve dutohlavosti zase nadavat na ceske zdravotnictvi a doktory, az budou po tech operacich muset jezdit kazdy den 80 km na prevazy do nejblizsi nemocnice a tam cely den cekat v preplnene cekarne. Cele je to velmi zabavna komedie, jeste ze uz jsem z bananistanu utekl. Ta sama legrace bude s duchodovym systemem, jeste ze si ho platim jinde.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

27. 1. 2011 18:01
Re: hehe, je legrace jak se dutolebove raduji

Z vedlejší diskuse, z které si tento svůj blábol okopíroval, jsi utekl bez odpovědi:

"Mám dotaz. Jaká je u Vás síť nemocnic a do jaké vzdálenosti. Dík

27.01.2011 17:45Zimní skřítek Mrazivec"Takže já se tady ptám na totéž.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

27. 1. 2011 17:40
kdo chce kam,pomozme mu tam...

Pan Šmucler má pravdu.Možná si to uvědomují i někteří lékaři přesto stále hlásají své nesmyslné heslo.V očích lidí jejich prestiž klesá.Obdiv si nezískají ani u sester které na jejich odchod rovněž doplatí.Ale je to potřeba,ve svém důsledku to přinese našemu zdravotnictví více dobra než škod.Leckde se zjistí,že spousta lékařů nakonec není třeba a někteří poznají,že všude je chleba o dvou kůrkách a že to v zahraničí zase tak růžové není.Tak hodně štěstí páni lékaři a poděkujte odborům.

0 0
možnosti
B

BlackWhite81

27. 1. 2011 17:06
USA odstrašující případ !!!

Hlavně nedělat ze zdraví bussines jinak dopadneme jako v USA že 50mil. lidí si tam nemůže ani zajít k zubaři jelikož na to nemá !!!!!!!!!!! to má být jako náš vzor??? myslím že vzor by měl být pro nás země jako Finsko Švedsko Dánsko kde to bezvadně funguje !!!! jenom nedej bože abychom dopadli jako v USA !!! chraň pán Bůh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
KK

Stone_Pilot

27. 1. 2011 18:33
Re: USA odstrašující případ !!!

Nebuďte naivní, zdraví je busines samozřejmě i u nás. Jen na rozdíl od USA toho zubaře chudším platíte vy, pokud hodně vyděláváte a odvádíte na pojistném; či naopak. někdo vám Tohle Američani odmítají. Teď se nechci pouštět do debaty o solidaritě, ani nebudu hodnotit, co je lepší. Ale nic není zadarmo, ani péče ve Skandinávii. Někdo to ve finále zaplatit musí.

0 0
možnosti
L

lrkfa

27. 1. 2011 17:01
Trefně popsáno. Lékaři mohou také jen děkovat

najaté PR agentuře, která jim poradila heslo - Náš exodus, váš exitus. Pozdě pak začínali smolit "reformní" požadavky a poukazovat na korupci ve zdravotnictví. Kde ti chlapci byli celých dvacet let, oni nic neviděli nebo byli součástí systému?

0 0
možnosti
V

visnevski

27. 1. 2011 17:00
počty..

1. pokud mame skutecne nadbytek akutnich luzek (nevim), musela by se jejich redukce provest driv ci pozdeji, na tom D-O nic nezmeni, jen to urychli. Je to ale velke politikum, lokalne politicky velmi tezko pruchozi.

2. na 10.000 lůžek je odhaduji tak kolem 1000 lékařů. V cele CR je na pracovnich uradech regitrovana poptavka po nekolika stovkach nemocnicnich lekaru. Navic kdyby se dodrzoval zakonik prace a lekar by po nocni sluzbe (po 24 hodinach v praci) skutecne chodil domu, razem se potreba lekaru zvysi tak, ze to mozna ani nepokryje provoz v ponechanych zarizenich.

takze bych se lekaru "na dlazbe" moc neobaval

0 0
možnosti
S

starecek

27. 1. 2011 17:29
Re: počty..

zdravotnictví může, podle mého názoru, zachránit jedině liberalizace trhu. Nevím jestli pamatujete fronty na auta, televizory, maso, zřízení telefonu a spoustu jiných věcí. A co udělal trh včetně ceny? No porozhlédněte se kolem sebe. Auta a televize Vám reklamy přímo vnucují, dealeři telefonů Vám lezou až do bytů atd. I zdraví je tržní hodnota,  a bez něj se nelze obejít. A pracovní dovednost lékaře je rovněž tržní element. Ostatně současný stav s bitvou o mzdy je toho dokladem. Čili pro tržní mzdy  jsem všemi deseti., ale pouze v liberalizované prostředí. A mám pocit, že sami lékaři jsou nejvíce proti liberalizaci. Ale někdo by na tom prodělal. Byl by to MUDr. Engel, který by musel přestat tlachat a jít dělat to, co umí.

0 0
možnosti

lubossula

27. 1. 2011 16:48
o Agelu

radeji nemluvte!!Sternberska nemocnice napriklad, to je neco naprosto udesneho...

0 0
možnosti
VV

vitka

27. 1. 2011 18:13
Re: o Agelu

Proč? Valašské Meziříčí - nemocnice - na tom špatně není a služby jsou více jak dobré.Když se nemocnice dostala do soukromých ruk,každý ji předpovídal krach nebo jen plastiky (prsou) pro majetné. Není tomu tak.Je zmodernizovaná,má magnetickou rezonanci a další vymoženosti.Pacienti si neztěžují!!

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

27. 1. 2011 16:34
Souhlasím

Pokud je péče u nás naddimenzována, pokud je vždy v okruhu 50 km nemocnice s drahým a jen občas využívaným zařízením, je příhodná doba přijmout výpovědi a dostat se na evropský průměr.

Jinými slovy, někteří doktoři budou muset OPRAVDU odejít a nezbývá, než poděkovat.

0 0
možnosti
A

Apodemus

27. 1. 2011 17:28
Re: Souhlasím

dulezite je tam to slovicko "pokud". Ja si to nemyslim, ale tvrdi to Heger a Smucler. Vy co se tady z toho radujete na to ve skutecnosti doplatite nejvic. Po operacich vas budou poustet domu jako v USA na druhy den, protoze pro vas nebude luzko.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

27. 1. 2011 15:53
Jen houšť a větší kapky!

Už se velmi těším na akci "Děkujeme, odjíždíme" na železnici. ;-D;-) Jinak perfektní článek, jasná karma R^.

0 0
možnosti
B

bakules

27. 1. 2011 16:06
Re: Jen houšť a větší kapky!

pak příjde děkujeme-nedoručujeme;-Dco na tom že pošta nedoručuje ani ted.A víte proč,protože se na poště krade a pošták v Německu šlape chodník za 3x vyšší plat.;-D

0 0
možnosti
KT

Ježikača

27. 1. 2011 15:52
tohle tvrdím od začátku.

jen jsem si myslela, že vláda bude mít odvahu výpovědi přijmout a ušetří i na tom odstupném. ale váš odhad je průchodnější.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

27. 1. 2011 16:08
Re: tohle tvrdím od začátku.

Omyl.

Výpovědi už jsou přijaté a nikoli vládou, ale zaměstnavateli, resp. řediteli nemocnic a není zákonný nárok na jejich stažení. O tom individuálně může rozhodnout opět ten, komu výpověď byla adresována. Čili ředitel zredukuje akutní lůžka a s nimi i počet lékařů a jestli bude potřebovat, může některé "odcházející" vzít zpět. Pan doktor Šmucler situaci popsal výstižně, ale s tím znovupřijímáním a znovupropouštěním s odstupným se sekl, není k tomu důvod a tady ani rudí odboráři nic nezmůžou, sami s pomocí právníků podali právoplatné výpovědi.

0 0
možnosti
C

comair

27. 1. 2011 15:41
Souhlas

S prispevkem pana Smuclera se neda nez souhlasit. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik