Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DrPrHrBr

29. 1. 2011 2:09
V konečném důsledku

vždy odbory jednají proti zájmům odborářů. Jenže v rámci "třídního boje za zpravedlnost" to odboráři zpravidla nevidí...

0 0
možnosti
DM

D66

28. 1. 2011 15:18
Takové

sítko si zjevně odbory nepřály ;-)

0 0
možnosti
MB

motýl bombardér

29. 1. 2011 0:24
Re: Takové

;-)

0 0
možnosti
PH

NERATHRATHA

28. 1. 2011 7:57
MUDr. Engel tbp

Někteří pánové v bílých pláštích budou užívat i nový titul tbp - teror bílých plášťů !!

 Al-Kaidá se může přiučit !

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

28. 1. 2011 10:44
Re: MUDr. Engel tbp

The Big Pedal :-)

0 0
možnosti
ŠV

WANG

27. 1. 2011 23:55
skvele

pane Smucler, hezky popsane. tleskam. R^

0 0
možnosti
J

jajabar

28. 1. 2011 7:59
Re: skvele

R^R^R^!!

0 0
možnosti
KS

sebr

27. 1. 2011 23:29
Pokračování

To nejsou akce jednotlivců, ale proklamativně akce organizované. A na to se jistě najde nějaký paragraf. Všechny firmy si musí utahovat opasky a odnesou to hlavně zaměstnanci. Není naprosto žádný důvod, aby doktoři byli výjimkou. Šli studovat medicínu, tak věděli, jak to ve zdravotnctví chodí a měli s tím počítat. A pokud tam šli jen kvůli prachům, tak bych je na hodinu vyhodil. Prachy se dají vydělat i jinak. Ale t se musí makat. A jejich peníze bych dal sestrám, které mnohdy suplují doktorskou práci buď pro doktorskou neschopnost (u mladých), nebo pro jejich lenost a nabubřelost.

0 0
možnosti
JR

rindt

29. 1. 2011 10:06
Re: Pokračování

Nenávist a závist jasně. Ale pletete se v tom, že se musí makat, aby člověk měl peníze. To není pravda. Prací člověk vydělá velký kulový. Peníze se vydělávají hlavně nákupem a prodejem... a oblbováním "těch hloupých"...;-)

0 0
možnosti
KS

sebr

27. 1. 2011 23:28
...a spustí se lavina odborářských akcí!!!

;-€Minulý týden jsem byl  zubaře. Jen tak mezi řečí jsme se dotkli hodnocení zubařů. A s jakým výsledkem? Podle toho, co mně felčar řekl, tak zubaři jenom čekají, jak to dopadne a poté hned nastoupí oni, protože mají taky málo peněz. Kdo bude potom? Koloťuci, nebo policajti? Já bych souhlasil s tvrdým postupem! Chceš odejít? Jdi, ale hned, ne až za 2 měsíce. Na hodinu! a když se budeš chtít vrátit, tak maximálně do kotelny. jestli tam bude místo. A pokud bude vláda tak zásadová, jak je ke zbývajícímu obyvatestvu a drtí nás, kde se dá, tak bych sáhnul k silovému řešení. A kdo nebude šlapat brázdu, tak půjde za katr.

0 0
možnosti
K

krosita

28. 1. 2011 20:19
Re: ...a spustí se lavina odborářských akcí!!!

tak nějak

0 0
možnosti
MM

masoreti

27. 1. 2011 20:00
podle tohoto blogu

to vypadá tak, že si jedna skupina doktorů bere za rukojmí nejen pacienty, ale taky jiné doktory, kteří to jako pěšáci vybojujou a pak budou taky kopnuti do pr.... jsou to ale prosťáčci.

0 0
možnosti
S

simsII

28. 1. 2011 9:51
Re: podle tohoto blogu

Velmi smutné je, že tito "prosťáčci" si o sobě myslí, že jsou elitou národa a nechali se povodit od odborářů a Kubka, který si ohřívá zcela jinou (politickou) polívčičku.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

27. 1. 2011 19:13
kdy už bude zdrav.pojištění pojištěním a ne daní?

Přineslo by to do vztahu pojišťovna - pojištěnec konečně zákaznický princip a pojišťovny by se musely konečně starat o to, jakou kvalitu péče klient dostává, jak s ním lékař jedná a kolik ta sranda stojí. Dneska žádná ZP neví, kolik jakých úkonů u konkrétních dg. platí a jestli někde neplatí zbytečně moc, případně jestli někde nemají výrazně horší výsledky. A pak by se jen mohlo s těmi pracovištěmi rozvázat smlouva. Další věc je, že ani lékaře ve špitále nézajímají ani náklady, ani chování k pacientovi (FN Motol je hrůzná ukázka). 

Pokud by si privátní pojišťovna mohla vyxbírat a musela byx se starat o své postavení na trhu, také by se starala, aby bylo dost lékařů a klienti dostali odpovídající péči. Ale to by naše zdravotnictví nesmělo být přeregulovaný státní moloch s tabulkovými platy. Trhu se špitální doktoři bojí jak čert kříže - spolu s byrokraty v pojišťovnách, ti by zase museli konečně pracovat a přemýšet.

0 0
možnosti

mirek73

27. 1. 2011 18:08
Autor tak uplne pravdu nema

Autor je mirne mimo. Uz ted lekari slouzi prescasy vic nez ZP dovoli (v mnoha oborech).

Az tito odejdou a dalsi jejich kolegove ty prescasy odmitnou slouzit ukaze se ze doktoru je malo. Ono by stacilo aby vsichni lekari slouzili zakonem povolene prescasy a pak by na kazdych 10 lekaru bylo potreba cca 1 dalsiho aby se pokryl ten uvazek (neco se da resit smenovym provozem). A doktoru je malo i dnes. Pred casem mne srazilo auto. RZ me odvezla do zdravotnickeho zarizeni kde me lekar vysetril az za hodinu protoze zrovna musel resit neco jineho. A minuly rok me RZ odvezla  s jinym  akutnim problemem. Kdyz pominu to ze lekarka RZ mi nedokazala pichnout infuzi s latkou co mi mela zachranit zivot ani na 4 pokusy tak i v te nemocnici sem cekal 35 minut nez za mnou prisel lekar(sestra napichla infuzi). Druha vec je ze me prohledl a poslal domu at rano pridu kdyby neco. Rano se me ujal jiny lekar a ihned mne hospitalizoval. Pece v nemocnici pak byla prikladna a nemuzu si stezovat.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

27. 1. 2011 18:10
Re: Autor tak uplne pravdu nema

Na méně akutních lůžek méně lékařů a tím méně přesčasů. Akutní ambulance s tím nijak nesouvisí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik