Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

stařec bez moře

31. 1. 2011 11:28
Co zůstalo státní,

nestojí za nic. Železnice, silnice, zdravotnictví, školství, armáda. Z toho musí vyplynout, za co asi stojí stát.

0 0
možnosti
J

J@J

31. 1. 2011 13:26
Re: Co zůstalo státní,

Tak kdyby mely byt nemocnice v soukromych rukou tak se za chvili nedoplatis... A jestli mi chces rict ze soukrome skoly za neco stoji, tak si zrejme odchodil pouze povinnou skolni dochazku :))

0 0
možnosti
DH

David H

31. 1. 2011 10:44
no,

tak s tím jsem docela počítal, ale jinak to fungovalo úplně jinak.

0 0
možnosti
DH

David H

31. 1. 2011 10:19
řekněte mi někdo,

jaký je rozdíl mezi veterinou a lidskou ordinací, byl jsem v obouale, ta veterinární...no nevím, jak z jiného světa.

0 0
možnosti

H8USuckers Reloaded

31. 1. 2011 10:38
Re: řekněte mi někdo,

to je jednoduché na veterině ošetřují zvířata a v "lidské ordinaci" lidi - překvápko co??

;-)

0 0
možnosti
PNAPMP

posledni nick a pak me polibte

31. 1. 2011 4:39
vydirani sockomancskych odboraru nema obdoby

dokturci u me klesli na uroven ufnukanych zebraku...

zbavme se zlodejske koalice ODS-CSSD a penez bude dost

jenom platy na lekare se u nas rokradnou za par dni

0 0
možnosti
JR

rindt

31. 1. 2011 10:00
Re: vydirani sockomancskych odboraru nema obdoby

že u tebe doktůrci klesli je jim srdečně jedno...

0 0
možnosti
S

Satyriana

30. 1. 2011 17:13
Jsem dost nesmiřitelná.

0 0
možnosti
S

Satyriana

30. 1. 2011 17:21
Re: Jsem dost nesmiřitelná.

Sakra, už jsem dneska moc psala... Jestliže zastávám celý život zásadu, že vyděračům neustoupím, tak mne doktoři svým heslem dost nenadchli. Nevzala bych zpátky ani nohu, případně několik jinak dobrých na dobu určitou. Vzali si nás za rukojmí, ačkoliv nyní mají jednoho z nejlepších ministrů, co mohli mít. Všech deset by mohli oblíznout a podpořit ho, aby srovnal molocha jako svou nemocnici. ale to ne. Oblbnutí odbory začali podrážet celou společnost. Je krize, stát se patlá z dluhů, jakžtakž se daří odhalovat nějaké hajzloviny minulých (i současných) papalášů - a páni doktoři se najednou zvednou, protože mají moc nad životy? Hnus, vážení.

Nejsou tu jediní, kdo je brán u huby, nejsou jediní, kdo něco, někoho zachraňuje. Jsou ale jediní tak sprostí, že se perou o koryto bez ohledu na to, jak schopný kdo z nich je.

Ano, znám leckde situaci, mám lékaře mezi přáteli, ale tohle se mi nelíbí- a radši se mi nikdo nehlásí, že by v tom jel ;-)

0 0
možnosti
V

vevateno1

30. 1. 2011 15:35
no alespon se vyrovna propad

tech mediku, kteri jsou odhodlani jit hned po promoci do zahranici, misto aby nastoupili do nasich spitalu  :-) Predpokladam, ze o postojich nasich soucasnych studentu, a z velke casti budoucichi "zahranicnich" kolegu, jste dobre informovan, pane doktore:-)

0 0
možnosti
BD

Béda47

30. 1. 2011 11:06
máte pravdu na 100 %

Fakta uváděná v blogu jsou nadmíru pravdivá. Celkově je opravdu přebytek lékařů a mnohde i dalšího personálu.  Když pominu tvorbu cen léků a zdravotnického materálu, tak jde o organizaci, systém a realizaci opatření v praxi. Opravdu ti nejlépe placení lékaři ( i primáři) chodí do nemocnic sloužit a ne pracovat. Mnohde dokonce ti zasloužilí blokují odborný růst nových sil.

A máte pravdu, že by  dnes již byla velmi nutná očista ve všech sférách včetně policie,armády, soudnictví, státní i obecní správy . I systém našeho zákonného pojišťovnictví ( sociální, úrazové,zdravotní, zodpovědnosti atd.) stojí nesmyslné prostředky, které jinde chybí.V

0 0
možnosti
M

magelan

29. 1. 2011 22:13
Myslím si že ne

Je už teď nedostatek lékařů a pokud by se dodržoval zákoník práce, tak to výrazně vzroste. A jediné, co by jim hrozilo je to, že by se museli možná stěhovat. Dodržení zákoníku práce vyvolá akutní nedostatek v rádku mnoha stovek až tísíců nemocničních lékařů.

 

Problém by mohl nastat, pokud by se současná vláda rozhodla ve svých reformách dejme tomu zdravotnictví z 50% zrušit. Ale to se potom buď bude muset stanovit, že většina současné běžné péče je nadstandard aby se nějak ospravdlnilo,že lidí musí čekat a čekat... Větši nemocnice se z pacientů potento, když nebudou ty malé. I na malých  nemocnicích se ročně například odrodí stovky  a odoperují tisíce lidí na každé.

 

Krajské a větší nemocnice to nemohou pokrýt, nemají kapacity a nelze je tak rychle zvětšit. Pokud tedy nedojte k tomu, že se na zdravotní péči prostě rezignuje...

0 0
možnosti

dva mraky

29. 1. 2011 22:32
Re: Myslím si že ne

já doufám že konečně se někdo prozře a dojde mu že odborná zdravotnická péče  je drahá a tudíž lékaři a sestry májí dělat jen svou práci, netvoří zbytečnou administrativu, sestru bakalářku nepotkáte s mísou, málokdy uvidíte někoho jak hongá nohama, kdo je v práci tak pracuje a když není práce má volno, pokud budete potřebovat někoho nad rámec smlouvy tak si ho najmete za zvýšenou cenu a tak dál...najednou by ten nedostatek byl hnedle menší 

0 0
možnosti
S

spokojený21

29. 1. 2011 21:29
Ale

Ale pane kolego, vzal jste v potaz při tom svém psaní, nařízení, nebo chcete-li směrnici EU o přesčasové práci lékařů. Proč si myslíte, že Německo pořádá veletrhy práce a láká lékaře. Již se na akutní nedostatek lékařů připravuje. A vláda Německa, jako správná vláda to dělá s předstihem. Tato vláda v ČR, kterou tam teď máte to bude řešit , jak je jejím zvykem ,až když bude již pozdě. A nic si nenamlouvejte, rušení akutních lůžek tento problém vyřeší pouze částečně. Pokud tato vláda nic nepodnikne, tak v ČR bude v průběhu roku 2012 nabíhat akutní potřeba zhruba 3000 až 4000 lékařů.!!

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

30. 1. 2011 0:31
Re: Ale

Domnívám se, že akutní potřeba 3000 lékařů, nepodpořená náznakem finančního zdroje, bude spíše definována jako zbožné přání  .... a nic se nestane. Akutní potřeba se sama od sebe rozplyne. Jako třeba pořádání olympijských her.

0 0
možnosti
JR

rindt

29. 1. 2011 10:01
je tak mimochodem

víte, že zavírání akutních lůžek poškodí v první řadě pacienty a tak trochu sestry? Víte co je to čekací doba? A co se s ní stane? A Víte že redukce lékařských míst tak moc lékařů nepoškodí? I dnes je jich na tu záplavu pacientů (neošetřených u praktiků-v zahraničí je to jinak) dost málo a nakonec, i když pracovat v zahraničí původně moc nechtěli tak tu možnost mají. Většina z nich tam byla na praxi, jazyky umějí všichni, mají osobní kontakty...A všimli jste si, jak v nemocních probíhají nábory německých (rakouských?) agentur. 

0 0
možnosti
PM

DedecekHribecek

29. 1. 2011 19:40
Re: je tak mimochodem

To nemusí být pravda. Takto může reagovat člověk který je placený od počtu lůžek. Takový člověk není živen optimalicí systíému a proto i když to pacienty může poškozovat bude prosazovat když ne zvyšování tak alepoň zachování počtu lůžek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik