Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

drmiltre

22. 12. 2010 11:58
Na začátek,proč ne?

Mám pocit,že ministr Heger je nominován TOP 09,měl by tedy být i v tom výboru,který se bohužel už rok nesešel.Zkuste výbor probudit k životu a toto tam prosadit.Myslím,že tím pomůžete ČR před velkými nesnázemi.Na začátek bych to hodnotil velmi dobře.Teď bohužel všichni mlčí a to nemusí dobře dopadnout.

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

22. 12. 2010 11:57
je to házení hrachu na zeď

při každé změně toku peněz,bude nějaká skupina řvát,že to tak nejde - takže po dobrém asi tudy cesta nevede.

Lékaři dali výpověď - zcela legální akt v rámci pracovněprávních vztahů. V rámci tržního systému čekají,jestli nedostanou lepší nebídku - to je též legální a legitimní.Následující 2 měsíce ukáží,zda-li  jejich očekávání přinese efekt.Ti co dali výpovědi,jsou přesvědčeni že ano.Ti co jim spílají,jsou přesvědčeni že ne.

Pak mohou začít stávkovat úředníci v pojišťovnách,obchodníci s technikou a X dalších subjektů,kteří jsou nabaleni na peníze ve zdravotnictví.

Trh sám vyselektuje,koho ten systém potřebuje nejvíce.Já netvrdím,že to doktoři vyhrajou,já tvrdím,že se po této katarzi trochu pročistí vody ...

0 0
možnosti
RH

Ubaram

22. 12. 2010 12:04
Re: je to házení hrachu na zeď

Úředník v pojišťovně samozřejmě stávkovat může, stejně tak obchodník. Rozdíl je ovšem v tom, že plat úředníka v pojišťovně či obchodníka je dán trhem, zatímco plat doktora je dán platovou třídou a prémií. A s platovou třídou přestupem nehne...

0 0
možnosti
JH

jardahorak

22. 12. 2010 11:53
Dalsi placka...

Hm, pekne, pane doktore. Ale ruku na srdce. Kdo si socialisticky bordylek ve zdravotnictvi drzi? Pacienti?

Jdete prikladem, stoupnete si pred sve kolegy a reknete: "Nejsme si rovni. Jsou mezi nami skveli lekari, jsou mezi nami neschopni lempli. Neni mozne odmenovat vsechny stejne. Neni mozne navysovat platy podle odslouzenych let.". Vite dobre, ze vas kolegove a LOK ukizuji... Proc si neudelate poradek mezi sebou?

Rikate, ze pres ministerstvo to projde snaz. Tak do toho. Neni snad ministr Vasim stranickym kolegou? Bude mit odvahu na tyto kroky? Zatim se to nezda....

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 12. 2010 11:59
Re: Dalsi placka...

Domnívám se, že před doktory stojí "denně". Alespoň ve třech zdravotních zařízeních.

Domnívám se, že se před své kolegy staví i svými blogy.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

22. 12. 2010 11:48
No, nebyl bych k Vašim nápadům až tak vstřícný

Z jediného důvodu. Ony přebytky pojišťoven, alespoň podle mých informací, nejsou přebytkem VZP. Ta naopak musela z nedostatku peněz už v listopadu omezit zbytnou zdravotní péči. Přebytky leží na kontech ostatních pojišťoven. Domnívám se, že důvodem je skladba pojištěnců, kdy zdraví, mladí a krásní v produktivním věku jsou především u těch ostatních pojišťoven. Mám-li pravdu, děsila by mne i Vše přítomnost u zdravotnické reformy. Z toho důvodu se dívám i na Vaše ostatní návrhy velice optrně a se skepsí.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

22. 12. 2010 11:47
Dobré

Dobře a výstižně napsáno. R^

0 0
možnosti
L

laduk

22. 12. 2010 11:46
hm...

Líbí se mi co jste napsal. Podotýkám, že to velmi kontrastuje s výplody některých jiných lékařů, které mě přesvědčily o tom, že studium medicíny je jen absorbování velkého objemu dat, inteligence není podmínkou. Mohl byste se zmínit i o reformě, nikdo neví, co od ní můžeme čekat.

0 0
možnosti
JD

pedr64

22. 12. 2010 11:46
ad bod 5)

připadá Vám normální, že zoufalí rodiče žebrají v TV a pořádají veřejnou sbírku na léčbu Těžce nemocného dítěte, kterou nechce pojišťovna proplatit? na druhou stranu se sypou desetimiliony do preventivních programů(fitko, pobyt u moře...) nebo do léčby feťáků a alkoholiků

0 0
možnosti
TB

tombry

22. 12. 2010 11:35
Pěkné

,jasné, stručné, výstižné. Proč jste se nestal ministrem zdravotnictví Vy? Jinak se všemi body by se dalo souhlasit, jen ne paušálně s tím druhým. Myslíte, že lékaři slouží zbytečně? Na JIPkách, na internách, chirurgii, atd?

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

22. 12. 2010 11:30
Vaše řešení

se mě jako laikovi zdá elegantní a rozumné.

Bohužel ale nemá šanci na úspěch, protože proti budou lékaři a jejich LOK. Tohle oni nechtějí. Oni chtějí jen těch 6 mld., které leží na účtech zdravotních pojišťoven, rozdělit na platy a to pokud možno hned.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik