Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bady.q

18. 12. 2010 22:08
Dobrý

den pane Šmuclere, myslím že do takzvané vrcholové politiky by měli vstupovat jen bohatí lidé kteří si vydělali v jiném oboru. Máte pravdu v tom že na regionech je riziko korupce daleko větší. Podle mého by pomohlo kdyby se veškeré státní zakázky dělaly

formou internetové dražby.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

18. 12. 2010 22:09
Re: Dobrý

souhlas. Maximalni pruhlednost je jedina cesta, vidim jak to vypada na 5ti tisicove obci a to je spina nad spinu.

0 0
možnosti
HM

ladhela

18. 12. 2010 21:50
Pane Šmuclere

zdravím Vás ,četla jsem vaše odpovědi na diskusi , líbí se mi vaše názory . Velice mě zaráží Nečasův postoj , měla jsem ho za slušného politika , co si myslíte ?bylo správné  z jeho strany,tvrdit ,že pan Drobil má jeho důvěru?

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 21:53
Re: Pane Šmuclere

To napsal lépe jeden novinář- najdete to na webu. On má paranoiu jako všichni vrcholní politici. myslí si, že to je spiknutí a neřeší, že se krade. Ptá se, kdo to na nás narafičil? brání svoje lidi, jinak ho sesadí. Navíc panuje mýlka mezi politiky, že za peníze se automaticky vyhrávají volby (letos to tak ale moc nebylo) a tak mají pocit, že krást se prostě musí. Když je krást potřeba, tak se také lecos ztratí. No a to je drží pohromadě, ty "postrácené peníze", při zajiš´tování peněz pro stranu. Teď je potřeba , aby pochipili, že žádný bilbord tohle nevyřeší a žádná PR agentura nepřekroutí.

0 0
možnosti
JM

referentka

18. 12. 2010 21:38
...dobrý večer...

s chutí jsem si přečetla Váš článek...v podstatě souhlasím...ale největší průšvih je, že "ven" se dostane pouze zlomek všech prasáren...já vím, co se děje na komunální úrovni...neumím a raději si ani nechci představovat co se děje na úrovních nejvyšších...a bohužel, i když pan John šel do politiky s nějakým předsevzetím, s nějakými ideály, už jsou pryč...obávám se, že ho mašinerie semlela tak, že se mu točí hlava ještě pořád...:-/

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 21:50
Re: ...dobrý večer...

Jenom pro informaci, je to asi naopak. Nejvíce peněz se ztratí nížeji- kraje atd. Tam centrální média nedohlédnou a místní policisté a novináři jsou ještě více zkrotlí. Ono to není o miliardách, jako tady, za to pravidelněji. Pokud se ale tato jedna věc exemplárně vyřeší, bude lépe. Nebo to dopadne jako s panem Grossem a zase půjdeme o řád výše. "Běžné" všimné, které kdysi bylo ve stovkách tisíc a teď je ve stovkách miliónů, půjde do miliard s železnou pravidelností. Na jaře řekli lidé dost. Jestli budou Věci veřejné dělat, že se nic neděje, tak z jejich programu opravdu nezbylo nic a končí. To snad pochopili.

0 0
možnosti
IH

tantemici

18. 12. 2010 21:10
No, ještě, že jste dopsal ten dovětek.

Už jsem Vám totiž, pane doktore, jak Vás mám ráda, chtěla napsat, že to, jak se k tomu momentálně staví ten Váš oblíbený Radek John, má sice hodně společného s investigativní novinařinou, ale pranic s pozicí ministra vnitra. - Vždyť on vlastně to vyšetřování svými naivními kroky znemožnil...  Tenhle pán nemá naprosto na to být v takovéto funkci. A je nám zbla platné, že měl jakousi důvěru. I tu Vaši. Moji tedy neměl a nemá.

Ale jinak souhlas. Taky jsem z toho všeho v šoku.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 21:16
Re: No, ještě, že jste dopsal ten dovětek.

Radek John byl kolega z televize, jinak je z jiné stáje. Měli jsme shodou okolností v jeden den meeting s voliči v Karlových Varech, říkal tam, že jde do politiky, aby o tom jednou napsal pravdu. No, že to bude takový thriler, to asi nečekal. jen aby to všechno nezapomněl pravdivě popsat... Úředník z něj asi nebude.

0 0
možnosti
DJ

deny006

18. 12. 2010 20:58
Je to bordel...

tady v tom státě. Jsem mladý člověk a u zpráv typu: Drobil, Kellner, Krejčíř či Novák Alex, se mi zvedá žaludek... nacpou do nás knedlo zelo a pak si dělaj svou "politiku". Nejvíc ubíjející je především fakt, že to, na co se přijde, je jen setinka, nepatrný zlomek, toho, co reálně probíhá... Každý si chce nahrabat a pak může chrochtat spokojeně blahem. Tenhle stát půjde do kelu a bohužel to nikdo nezmění. My, obyčejní občané ale budeme ať zleva či zprava krmeni knedlem zelem, aby si mohli papalášové "zajišťovat další politickou kariéru", vily na Šumavě či panství v okolí Chomutova.

Jak takhle ale sleduji diskusi, zeptám se jen tak mimo téma, pana Šmuclera, kterého si velmi vážím. Viděl jste parodii od Zdenka Izera na vaše Tabu? Co jí říkáte?

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 21:09
Re: Je to bordel...

Izer byl ze všech parodií opravdu nejlepší. Teď by asi bylo dobré vzít do budky nějakého lobistu, to by bylo TABU.

0 0
možnosti
A

Akire

18. 12. 2010 20:50
TOP nevnímám jako

novou stranu, ale stranu přeběhlíků , zde cítili větší šance zůstat ve vrcholné politice, Pan Kalousek  stranu i sebe  zaštítil všeobecně váženým panem Schwarzenbergem a vyhrál...Koho by lidé volili v předčasných volbách? Korupce stíhá korupci ,  kauza kauzu napříč politickým spektrem...Komunistickou stranu nebrat v žádném případě snad dojde na úbytě, ale i bývalí komunisté nám dnes vládnou v převlečených kabátech na různých úrovních.:-/

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 21:10
Re: TOP nevnímám jako

Tak ono tam vstoupilo opravdu hodně nových lidí, dokonce asi většina. Ale v prvním kole prohráli, to je normální. Teď půjde o to, zda to vzdají, nebo se zvednou a budou bojovat.

0 0
možnosti
A

Akire

18. 12. 2010 20:22
škoda, že jste o svém odejití

nehovořil otevřeně před volbami. Odkrýt karty, záměry intriky.....nevolila jsem žádnou parlamentní stranu natož TOPku, ale možná by mnohým otevřelo oči vaše svědectví o nekalých praktikách. Myslela jsem si hned, že jste nepřijal místo na kandidátce neuváženě ,  abyste si po krátkém čase uvědomil, že jste velmi časově zaneprázdněn a že dobrovolně odstupujete :-/

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 20:28
Re: škoda, že jste o svém odejití

To nebyly nekalé praktiky. Prostě se tak rozhodli a proběhlo to hlasováním. politika je boj, nejenom mezi stranami ale i uvnitř. proč bych měl zhrzeně plakat a dělat scény? Nebo vyhrožovat, že budu volit jiné? Politika je často o menším zlu. TOP 09 je pro mě určitě menší zlo, než třeba návrat komunistů... Takhle to je a je to třeba brát věcně a bez emocí.

0 0
možnosti
PN

Xcv

18. 12. 2010 20:07
Ale jo,

akorád Radek nemůže dle zákona nic vyšetřovat. A pro ty co vzývají ČSSD : vždyť ty kradou stejně, krádež už se stala zcela normálním systémovým řešením financování politických stran.RvRv

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 20:11
Re: Ale jo,

Radek John měl informovat policii, když se o tom dozvěděl. To je povinnost nás všech, u ministra vnitra to platí dvojnásob. Tím to ale končí, vyšetřovat má policie. Radek John ale ví, že Janek Kroupa je méně ustrašený a efekticvnější, než policie. Ministr vnitra de facto požádal novináře o pomoc při vyšetřování. Potřebujeme o polici vědět více?

0 0
možnosti
JH

jirha

18. 12. 2010 19:49
Pane Šmuclere

nezklamal jste. Smotal jste dohromady kde co. Škoda že jste nedal k tomu článku také video jak to píšete určitě jste při tom slintal podobně jako když jste měl ve svém pořadu nějakého úchyla a ptal jste se ho na podrobnosti.

Je to totiž škoda. Jste dost známá osoba na to abyste byl schopen k této kauze strhnout pozornost a místo toho to splácáte do ztracena. Vlastně je dobře že se postupně vytrácíte.

Bylo by potřeba donutit Nečase k jednání k tomu aby očistil ODS a pakliže to neudělá (a podle mě k tomu prostě buď nemá chuť nebo schopnosti) tak donutit při hlasování všechny poslance aby vládu shodili. K tomu ale nedojde protože lidé jako vy se bojí postavit příliš vyhroceně. Proto pak váš blog jde tak směšně do ztracena jak jde.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 20:09
Re: Pane Šmuclere

Jak jinak reagovat, než vyvolat diskusi a pohnout většinou? Vy budete střílet? Jak osobně pohnete panem Nečasem? Mě je úplně jedno, zda očistí svoji stranu, to je jejich problém. Já chci, aby si šel někdo za 3 miliardy, které chtěli ukrást sednout a ostatní dostali strach. Chtěli ukrást naše peníze za které se třeba mohla postavit dálnice, nebo vylepšit školy.

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

18. 12. 2010 19:47
Stomatologů je málo, jestli

nemáte obě ruce levý snad se uživíte i poctivě..

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 20:24
Re: Stomatologů je málo, jestli

Díky za optání, uživím se i bez politiky. Otázka je, zda necháme politiku těm, co v ní hlavně hledají peníze. Dokud také na ní budeme koukat jako na žumpu, poctivý člověk tam nepůjde ( když jsem byl chvíli v kampani, lecos jsem si vyslechl) a ono to bude logicky zapáchat více a více. Jen si budou prohazovat židle.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik