Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

19. 12. 2010 0:43
Souhlas

taky si myslím, že je to dobře ...

0 0
možnosti
JP

Baky

19. 12. 2010 0:42
Pane Šmuclere,

pro mě jste stejně věrohodný jako Radek John, to znemená vůbec. Do této chvíle jste byl velmi mlčenlivý a teď spěcháte přihřát si svoji (uraženou) polívčičku?

0 0
možnosti

Roman Šmucler

20. 12. 2010 16:40
Re: Pane Šmuclere,

Tak já myslím, že se nijak neschovávám ale nejsem veřejný činitel, tak mohu akorát blogovat.

0 0
možnosti
PS

alienated

19. 12. 2010 0:12
Článekse mi líbil...proautora:

... k jednomu se vyjádřit musím, byť je to věc ne zcela zásadní. Jste vysokoškolský pedagog...nesrovnávejte úroveň znalostí s dobou kdy jste maturoval Vy. Doba se mění apotřeby taky. Srovnávejte s úrovní jakou dosahují v ostatních státech. Výsledek bude stejně smutný, jen hodnotící kritéria...rozumnější...

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

19. 12. 2010 0:42
Re: Článekse mi líbil...proautora:

V tom s vámi souhlasím. Dnes má dospívající mládež zapotřebí, aby absorbovala daleko více informací z různých směrů. Dnes je náročné zvládnout informace z běžného života. Dříve stačila propiska a papír. Dnes je zapotřebí ovládat PC technologii a jiné technologie. Příkladů je hodně.

0 0
možnosti
JN

Die Hard

18. 12. 2010 23:41
jo mozna...

zuby ty vam jdou, ale vysetrovani nechte vysetrovatelum a pravni otazky pravnikum. dukazy znicil michalek, protoze je predal novinarum a tim padem jsou u soudu nepouzitelne. ministr vnitra nevysetruje a ani do vysetrovani zasahovat nesmi ac by se to johnovi a vam moc libilo. tak priste radsi neco o plombach.

0 0
možnosti
M

mariňák

19. 12. 2010 0:20
Re: jo mozna...

Zase jeden chytrej, vše nechme na odbornících. To už tu nefunguje dvacet let, jestli jste si nevšiml ;-(

0 0
možnosti
C

carolusI

18. 12. 2010 23:31
Hlavní

problém je v tom, že u ná nejsou politické strany, ale zájmové kluby. Navenek se sice ohánějí nějakou ideologií ať pravicovou nebo levicovou, ale skutečnost je mnohem jednoduší. Jde jen o to dostat se ke korytu. O tom svědčí i to, že tyto kluby nemají zájem o rozšíření členské základny, ono těch korýtek není tolik. A ti na které se korýtko nedostane by mohli mít jiný názor než stranický sekretariát a také by mohli prosazovat dodržování programu strany. To by teprve byla katastrofa.

0 0
možnosti
J

jitkaX

18. 12. 2010 22:29
Co s nimi? Se zloději i slovy.

Svatá slova - a co s nimi? To, že lumpárny budeme popisovat a plakat nad nimi, to zloděje nezastaví, stejně se smějí naší bezmocnosti i smutku - ráda bych napsala, že potají, ale ani to není pravda. Smějí se a lžou před kamerami, tak jako kradou za bílého dne a jsou si jisti, že na ně nikdo nemůže ať se rozmázne cokoliv, všechno se zamete a za pár dní všechno utichne a média objeví nové zlodějiny, ty za pár dní zase utichnou a tak pořád dokola. Copak někdo z nás byl svědkem jakéhokoliv potrestání - u nás se zloději-politici netrestají, nejsou hnáni k zodpovědnosti - jen se ztratí z očí voličům, povýší se a tahají za nitky z jiných pozic. A za ně se nastrčí neokoukané figurky, které se buď osvědčí a do mafie zapadnou nebo neosvědčí a rychle se jich zaběhnutý systém zbaví. Ze současné vlády je mi smutno, jako mi bylo z každé jiné politické vlády. Vidíte pane Šmuclere, i já jsem jenom u slov. P. Johna zatáhnou do pasti, zostudí a v hanbě "vyplivnou ze systému". Zdraví Vás Jitka

0 0
možnosti
C

cakekake

18. 12. 2010 22:22
Co s tím?

souhlasím s Vaším článkem, ale co s tím dál? Píšete, že jste původně věřil koncepci TOP09 - nechápu, jak jste mohl důvěřovat Kalouskovi, který je v politice takovou dobu a byl spojován už s více korupčními aférami, že zrovna on bude najednou zárukou, že se něco změní. To samé platí pro příznivce pana Nečase. Opět jsem nepochopil nadšení nad příchodem pana "Čistého" do čela ODS - vždyť má za sebou také velmi dlouhou cestu v nejvyšší politice a přece ani není možné, aby v tom nebyl také namočen. Minimálně musel o těchto praktikách vědět ale nijak proti nim neprotestoval. Bohužel i úplně nové tváře (alespoň v politice) z Věcí veřejných, které vstoupily do politiky s obrovskou protikorupční a "protidynosauří" kampaní, se nám začínají moc pěkně vybarvovat. Je vidět, že už VV také vyměnily svoje hesla za pěkné posty. U pana Johna mně to připadá obzvlášť zřetelné. Jedině snad pan Bárta (ač jsem o tom zpočátku nebyl přesvědčen) mně zatím připadá OK. Snad to není pouze mojí neinformovaností. 

0 0
možnosti
B

bady.q

18. 12. 2010 22:29
Re: Co s tím?

Padákovi  Kalouskovi se nedá upřít že umí oblbnout lidi. Bohužel.

0 0
možnosti
KK

Stone_Pilot

18. 12. 2010 22:20
Pane Šmuclere,

s vaším článkem se ztotožňuji. Jen mám dotaz k tomu, že je dobře,že jste se nestal poslancem - plánoval jste se zbavit všech svých aktivit a dělat politiku na 100% nebo byste si dál nechal svou kliniku, výuku atd. a poslancování měl jako vedlejšák? Možná, že i toto je jedna z příčin (nebo důsledků? ......nevím) dnešního marasmu u nás. Politika se tady nebere vážně, bohužel.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

18. 12. 2010 22:28
Re: Pane Šmuclere,

ten problem je slozitejsi... politici u nas jsou malo placeni. at si kdo chce co chce rika, tak pri odpovednosti, jakou by oni meli mit, by meli brat klidne 10x vyssi platy. Ale  meli by mit odpovednost za svoje ciny a vysledky.

Jenze u nas lidi, co jdou do politiky, tak tam obvykle si jdou predevsim vydelat, nikoliv  ti, kteri uz maji vydelano a nepotrebuji to.

0 0
možnosti
B

bady.q

18. 12. 2010 22:14
Pane Šmuclere,

0 0
možnosti
B

bady.q

18. 12. 2010 22:17
Re: Pane Šmuclere,

myslíte si že za korupční prostředí tady můžou pánové Klaus s Dybou ? Jejich šíleně nepřipravenou privatizací?  Kdy v podstatě nebyly schváleny žádné zákony na ochranu před devastací takzvaného národního majetku?

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

18. 12. 2010 22:11
rád bych vám věřil

ale bohužel mám obavu, že jste možná stejně tak naivní, jako většina těch, co se pouští do politiky... Věřím tomu, že ideály jich má mnoho, ale po vlastní zkušenosti s realitou ideály odpadnou. Myslím, že nejlépe je pro vás, že jste se nestal poslancem za TOP09, nemusíte své ideály opouštět a zpronevěřovat se svému převědčení, což asi bohužel bude muset udělat spousta vašich bývalých kolegů, co to štěstí neměli a do sněmovny se dostali...

0 0
možnosti

Roman Šmucler

18. 12. 2010 22:14
Re: rád bych vám věřil

Máte pravdu, že hledání politického kompromisu je jedno "překusování" za druhým. Jde o to, aby ty kompromisy měly nějaké hranice. V minulých volbách lidé křížkovali a budou křížkovat zase, to je cesta a ono se to zkultivuje. Ledaže by přišla diktatura, pak bychom dokřížkovali...

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik