Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

rákoska

20. 12. 2010 13:00
Co dodat

Vážený pane Šmuclere. Díky za přesný článek, nicméně celý ten problém a ovšem nejenom tento, se tím nevyřeší. Tím, že na bude kdokoliv poukazovat se sktečně nic nezmění. Sice rozumím Vašemu odstoupení, protože jste zřejmě brzy pochopil, že se čůrat proti větru prostě nedá. Je mi svým způsobem líto, že jste odstopuil, protože třeba Vaše názory na ozdravění zdravotnictví, které jsem z Vašich úst, před už nějakým časem, vyslechl v televizi byly naposto přesné a mohly by něco změnit.

Já osobně vidím problém v tom, že se nedostává peněz v tom, že se a) krade a předražují státní zakázky, b) všechno je nesmírně předimenzované na počet obyvatel - státní správa, úřady, zdravotnictví, školství, atd., atd. c) všichni, kteří vstupují do politiky mají velké plány, ale po seznámení s realitou buď sami odstoupí, jsou zdiskreditováni, protože nechtějí veslovat po proudu nebo, v tom nejhorším případě, se sami chopí vesla a přidají se.

0 0
možnosti
RS

rákoska

20. 12. 2010 13:06
Re: Co dodat

Viz třeba případ od nás, z Pardubic. Jeden nový politik, tepal, tepal a představoval si, jak to bude dělat lépe. Už detailně nevím o co přesně šlo. A výsledek - když se ho novinář zeptal, co s tím tedy udělá, tak prohlásil, že by to bylo politicky neprůchodné. A tím to zhaslo.

Ovšem problém je v tom, jak z tohoto marasmu ven? Pokud se do politiky nedostanou lidé, kteří tam nejdou jen pro peníze, tedy politika bude služba občanům lidmi, kteří nemají zapotřebí si nahrabat, tak se prostě nemůže nic změnit.

Vím, asi jsem naivní, ale tak to cítím.

0 0
možnosti
JH

jirha

20. 12. 2010 10:29
Opakování pro pokročilé.

V tom bude ten problém pane Šmuclere. Nic jste nevyvolal jsen jste lehce plácl do vody v prvním odstavci a v dalších dvou odvádíte pozornost a to je to co vám vyčítám. Váš nezájem se vyprofilovat striktně.

Říct mě se to nelíbí protože je to svinstvo a kdo se ke mě postaví dává najevo stejný názor. Vy jste to v dalších dvou odstavcích přílipnul k něčemu jinému a chcete aby se někdo za vás postavil. Proč by to dělal.

ODS je schnilá. Nečas rád zapomíná že byl náměstkem ministra obrany ve stejné době jako Kalousek když byla ta kauza s padáky (a dodnes nevím který z nich byl za to výběrové řízení odpovědný).

Lidé jako vy máte tu sílu říct pane vy jste u mě politické prase. Ale to vy neuděláte a to je to co vám vyčítám. Ten povrchový zájem, tu chybějící hloubku.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

20. 12. 2010 16:37
Re: Opakování pro pokročilé.

Já se vymezuji dost. Je potřeba ale na změnu systému, aby se pořidali další. Já jsem řadový člen jedné strany a řadový volič. Jde o to, jaká bude většina.

0 0
možnosti
JZ

lloyds

19. 12. 2010 19:53
...tak nějak nevím,

toho Šmuclera jsem měl vždycky rád, a teď dávám i karmu, díkyR^

0 0
možnosti
O

ocho

19. 12. 2010 17:57
Pane Šmucler

..vy jste taky uvěřil že ze strarého krámu ze šrotiště,se dá udělat nový vůz???? A to jen proto že tam dal někdo nový volant(kníže??????)8-o8-o8-o8-o

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

21. 12. 2010 17:01
Re: Pane Šmucler

Kníže není nový volant ;-D

0 0
možnosti
Z

Zoro.Vomáčka

19. 12. 2010 17:27
Šmucler bohužel přímo odhalil, že táto země nemá perspektivu

A sice politickou perspektivu. Proč?

Protože naprostá většina těch, kteří, když u kormidla, se rozhodnou kormidlovat s proudem. A když ne, tak prostě opustí loď. Jenže - na molu čeká na jejich místo již 100 dalších chamtivých, co kormidlovat rádi budou. A sice s radostí po proudu.

Nebuďme naivní, i když si všichni přejeme opak. Ten proud je ještě stále tak silný, ba silnější,  že prostě strhne kohokoliv, i kdo by se jen trošku snažil kormidlovat proti proudu.

.

Věřte, ve světě je podobný - i když ne tak očividný - směr. Nejsem naivka, jsem realista. S Českem to půjde ještě více po proudu. Nevěříte? Uvidíte.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

20. 12. 2010 16:38
Re: Šmucler bohužel přímo odhalil, že táto země nemá perspektivu

Ale má perspektivu. Teď už nejde, co se dělo před volbami a pokud tahle kauza nezapadne, zase bude lépe. Nejde to ze dne na den ale jde to.

0 0
možnosti
B

beachside

19. 12. 2010 17:20
a to je právě škoda,

že se tam nedostalo dost slušných lidí,aby ty parazity eliminovali.

0 0
možnosti
JH

jirha

20. 12. 2010 10:30
Re: a to je právě škoda,

No koho jste volili ti tam jsou.

0 0
možnosti
AA

tyrael

19. 12. 2010 9:28
Knetig i Michalek meli skoncit ve vazbe.

Bohuzel se to cele zverejnilo prilis brzy a ta nahravka jako dukaz korupce nestaci, to vime uz z rozhodovani soudu z minula. Kdyz muze behat na svobode Bartak, Kopriva, Severa a dalsi vytecnici z ministerstva obrany, kde se uz korupce stala, je tohle vlastne jen slabota. Bohuzel je ale fakt, ze to ze se nekoho podari nahrat ze mluvi o korupci, jako dukaz k odsouzeni nestaci. Tady PCR nema moc co vysetrovat, protoze se zatim nejspise jeste nic nestalo, bylo to ve fazi priprav. Ale odejit byl mel krome Drobila i John. CO by se vsak vyresilo s padem vlady? Vubec nic, bud by vznikla velka koalice rovnou bez novych voleb nebo az po volbach protoze ODS a TOP09 uz by s VV nebo lidovci nedali dohromady vetsinu. Alternativ mnoho neni. A myslim ze Necas prave resil v Bruselu mnohem dulezitejsi vec, kde jde o stovoky miliard - UK a Francie s Nememeckem chteli prakticky zrusit rozvojove fondy EU pro chude regiony, aby se usetrilo pro jejich zemedelce a banky. Necas musel bojovat aby se to nestalo.

0 0
možnosti
MF

falm

19. 12. 2010 6:39
Pro Vás

Spíš jste měl kliku, že jsemse tam nedostal a nemusel si křivit charakter.

Tak to tak berte a radujte se, veselte se...

Držím Vám palce, abyste měl víc takových klik v životě.R^

0 0
možnosti

Roman Šmucler

19. 12. 2010 7:53
Re: Pro Vás

To je proč jsem bez remcání odstoupil. Nijak jsem si to růžově nemaloval. Leč myslel jsem si, že je třeba politiku proměnit. Když došli k závěru, že beze mě to bude lepší, stáhnul jsem se bez jakékoli lítost.

0 0
možnosti
EH

zlyjazyk

19. 12. 2010 4:57
mám srdce a čest....

Díky za článek.Jsem levice? asi,protože ODS,TOP09 a jiné,nevolím,ale vážím si svých nepřátel.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

19. 12. 2010 7:22
Re: mám srdce a čest....

Za nejdůležitější nepovažuji, zda někdo volí levici či pravici, ale zda volí ty největší mafiány (ODS, ČSSD) nebo ty aspoň o trošičku slušnější (vpravo TOP, vlevo např. Zemanovci...).

0 0
možnosti
C

cistaevropa

19. 12. 2010 1:56
na této kauze je nejhorší ta bezmoc

když člověk vidí, že opravdu by bylo hloupostí jít nejdříve na policii. Když i policejní šéf okamžitě donáší šéfovi ODS co a jak se vyšetřuje, tak každý kdo křičí, že se mělo bez důkazu v ruce běžet za policisty, de facto prohlašuje, okamžitě se mělo korupčníky varovat.

a taky najednou vládní přotikorupční příručka je nesmyslný cár papíru který znamená ošklivé bonzování kolegů a pokud se člověk řídí doporučením vlády tak je vyhozen z práce

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik