Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

ac97c

2. 2. 2010 11:23
Jestli někomu leží na srdci,

že nachcípaní roznášejí bacili mezi lidi v první řadě by se měl ptát, proč právě v nejkritičtější fázi virového onemoncnění, první tři dny, není proplácená nemocenská (narozdíl od poslaneckých papalášů) a pokud si jinak po celý rok zdravý člověk, který pořád jen platí vysoké daně a odvody dovolí jednou za pár měsíců stonat a nechce na virózu/chřipku vyplácávat dovolenou, či přijít o významnou část příjmu, jde přesto do práce a nakazí všechny kolem sebe. Hlavně, že stát ušetřil na vyplácení nemocenské, ale přitom další lidi z okolí jsou marod, díky tomu, že bacilonosič byl hloupě nastaveným systémem nemocenské nahnán do práce. O možných komplikacích přechozené nemoci nemluvě. To je pro mě závažnější problém, než že je zde nedůvěra v protivirové vakcíny, nebo dokonce považuje celý cirkus kolem prasečí chřipky jen za uměle vyvolanou mediíální paniku, na které vydělají jen výrobci vakcín. Mimochodem o straně TOP-09 si také myslím díky profláknutým tvářím hlavně od černokabátníků své.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

2. 2. 2010 15:44
Re: Jestli někomu leží na srdci,

Jestliže jste ve svém okolí strpěl někoho, kdo prskal kolem sebe bacily proto, že nechtěl jít k lékaři kvůli třem neplaceným dnům dovolené, tak jste měl jít za ním a pokárat jej zajeho nezodpovědnost.

On může v případě nákazy za její šíření a nikdo jiný.

Jestliže mu to tolerujete, je to i na Vás.

0 0
možnosti
K

kokespravy

2. 2. 2010 11:01
Před pár měsíci

jsem četl množství článků, jak je to hrozné, že ještě nemáme očkovací vakcínu proti pr.chřipce, když němci, francouzi, belgičané atd. již očkují.Nyní čtu zase o tom, jak je očkování zbytečné. Ať si ti novináři již udělají jasno.8-o

0 0
možnosti
P

PetraHor

2. 2. 2010 10:46
Mě je to jedno.

Mě očkování nikdo nenabídl, netýká se mě, takže buď to neni tak horký, nebo na mě tenhle stát prdí. :-) 

0 0
možnosti
DK

Fonon

2. 2. 2010 10:37
Aktualizované informace o potvrzených případech onemocnění

Aktualizované informace o potvrzených případech onemocnění virem "Pandemic (H1N1) 2009" ke dni 13.1. 2010 virem

Celkem tedy v ČR evidujeme 2308 laboratorně potvrzených případů infekce virem Pandemic (H1N1) 2009.

Počet hlášených úmrtí u osob s prokázanou infekcí virem Pandemic (H1N1) 2009 vzrostl za poslední týden o 10 případů, celkem je v ČR ke dni 13.1.2010 evidováno 77 případů úmrtí. Bližší údaje o úmrtích uvádí níže připojená tabulka.

http://www.szu.cz/tema/prevence/aktualizovane-informace-o-pripadech-potvrzene-nakazy-ke-dni-1

na silnicích zahyne mnohem více lidí,

0 0
možnosti
DK

Fonon

2. 2. 2010 10:39
Re: Aktualizované informace o potvrzených případech onemocnění

v tabulce se koukněte na Základní onemocnění (dg.)

0 0
možnosti
DK

Fonon

2. 2. 2010 10:32
Nežádoucí účinky se projevily u 152 lidí

Očkování proti prasečí chřipce v ČR: Nežádoucí účinky se projevily u 152 lidí

http://domaci.ihned.cz/c1-40275590-ockovani-proti-praseci-chripce-v-cr-nezadouci-ucinky-se-projevily-u-152-lidi

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

2. 2. 2010 10:41
Re: Nežádoucí účinky se projevily u 152 lidí

to ze se nekomu objevila vyrazka nebo zhorsilo astma neni zadna zavazna komplikace, ale projev alergicke reakce. To by ti lide mohli dostat i na paralen. Proste urcita skupina je alergicka. Guillan-Barre syndrom uz je zavaznejsi (je to taky forma autoimunitni reakce proti myelinu). A zarudnuti po vpichu bych ani nezminoval, to se muze stat i po odberu krve. Vzhledem k tem 58000 ockovanym to neni tak spatne. Ted uved statistiku nezadoucich ucinku po nakazeni chripkou (jako pneumonie atd)

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

2. 2. 2010 10:07
Klaus si jen prihriva populistickou polivcicku

neco jako kdyz vytahl sudetaky, aby se rychle zapomelo na trapas s lisabonskou smlouvou. Ted vytahl vakciny, aby se rychle zapomelo na milosti udelen mafianum. Schvalne jsem si matematicky zpocital pravdepodobnost, ze nastane situace, kdy si nekolik mrazkovych mafianu poda zadost a o milost a prezident jim vsem vyhovi. To je vetsi sance vyhrat hlavni vyhru ve sportce. Kdyby ten pan radeji resil podstatne veci, ktere trapi tuto zemi, a to je zejmena neuveritelne desiva mira korupce.

0 0
možnosti
OT

ulrik

2. 2. 2010 9:56
Dobré

Příjemný a inteligentní příspěvek. Lékař mi očkování doporučil (zbylo mu šest dávek z deseti, protože lidé už byli zblblí televizí a čekali, že je očkování zabije) s tím, že mohou být mírné vedlejší reakce - jenžy ty jsou u velké části očkování. Měl jsem půl dne 37, 5 a toť vše.

Jenže lidé rádi (hlavně v ČR) hledají podvody, konspirace a snahu nějak je ošálit. a pokud možno čtou jen nadpisy článků. To by bylo křiku kdyby se u nás stalo to samé jako na Ukrajině, to by padalo hlav a volalo se k zodpovědnosti.

Líbí se mi Vaše poznámka o práci. Je pozoruhodné, že nejvíce se s odmítáním setkávám z řad lidí, kteří si mohou dovolit pár dnů odmarodit, nebo to dokonce vítají. Ti, kterým výdělek utíká ať neschopenku mají nebo ne se radši pojistí (samozřejmě ne vždy). Jen na zkoušku bych nechal pacienty, kteří odmítnou prevenci následně hradit plnouč částku léčby, to by zase bylo křiku... jenže lidé si neuvědomují jak moc je léčení drahé a jak málo z té částky platí.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

2. 2. 2010 10:22
Re: Dobré

Udeřil jste hřebíček na hlavičku. Míra odmítání očkování v Evropě nepřímo souvisí s mírou akceptace zahálky. To je jádro pudla. A politici znají své voliče.

0 0
možnosti
JM

Hucul

2. 2. 2010 9:09
No nevim...

... ja si i od lekaru, kterym duveruji, vyslechla, ze plosne ockovani proti praseci chripce je holy nesmysl, ze ta ceska vakcina je nebezpecny smejd (narozdil od te, kterou se ockuje ve zbytku EU), ze ve WHO je kolem ujistovani verejnosti o smyslu plosneho ockovani populace velky korupcni tlak, atd. To mam predstirat, ze jsem nic z toho neslysela, a napochodovat sporadane na ekonomicky prospesnou, kdovico obsahujici vakcinaci? Proc jsem ten jediny rok, kdy jsem se nechala ockovat dobre otestovanou vakcinou proti normalni chripce, trpela znicehonic silnym astmatem (zamestnavateli se to pochopitelne prodrazilo mnohem vice nez pripadna chripka)? Jiste, mohla to byt nahoda, ale od te doby, co jsem se vylecila z astmatu pravidelnym rannim behem, nemyslim si, ze bych byla jakkoli oslabena, tedy proc potrebuji vakcinaci proti chripce, kdyz jsem zdrava jak bejk a mam silnou imunitu?

0 0
možnosti

Roman Šmucler

2. 2. 2010 9:14
Re: No nevim...

Bohužel i lékaři říkají polopravdy a nesmysly. Titul MUDr. neznamená neomylnost ale pro upřesnění:

1/ Ano v Německu menší část populace dostala šetrnější vakcínu, která je však mnohem dražší (to by byl u nás humbuk, že jsme kpoupili dražší)- ta německá se lépe snáší ale ta naše není šmejd, je vyzkoušená. Holt u nás také jezdí méně mercešdesů, než v Německu.

2/ Ano, tato chřipka nezabila tolik lidí, kolik se v prvním okamžiku psalo v senzacechtivém tisku. No a co. Chcete být jeden z mála mrtvých? Chcete aby Vám bylo týden blbě a přišla jste o plat? Chcete nakazit své blázké?

3/ nejde až tak o zdraví. Jde o to, zda jste mladší 40 let, ti jsou ohroženi, starší tolik ne. Ale opravdu Vás nikdo nenutí, pokud nejste nenahraditelný zaměstnanec státu. A i ty zatím nikdo nenutí.

0 0
možnosti
JP

MoMo1000

2. 2. 2010 8:52
Mno...

Osobně nejsem v dané oblasti specialista, navíc patřím do skupiny, které se očkování týkat určitě nebude (tj. nemusím se rozhodovat jestli ano nebo ne). Ale protože se v rámci práce pohybuji ve styku s různými skupinami obyvatel po Evropě, docela mě zaujalo, že spolupracující imunologové z INSERM ("institut medicínského výzkumu") ve Francii se očkovat nenechali a tvrdili, že je to u tohoto případu chřipky zbytečné... A teď komu mám věřit? Vakcinologovi z ČR, kterého osobně neznám a vidím ho jen v TV, MUDr. XY, kterého znám opět jen z TV obrazovky (o ministerstvu raději nepíšu) nebo někomu, kterého znám a za kým vidím i jeho práci? Na druhou stranu, raději bych se očkovat nechal, než byl nemocný (tj. jsem docela rád, že se rozhodovat nemusím)...

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

2. 2. 2010 8:44
good,

ale přece jen si ponechám svobodu rozhodování a zvažování, proč ano či ne. A nenechám si to nabzučet do hlavy od jiných.

0 0
možnosti

Roman Šmucler

2. 2. 2010 8:48
Re: good,

Samozřejmě, zejména, když tomu odborně rozumíte. jinak bych asi dal spíše na hlasy hlavního hygienika, WHO a profesora vakcinologie. Auto si asi také sama nesestavujete...

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik